Pas godt på dine medarbejdere

Det er vigtigt at man som firmaejer tager godt hånd om sine arbejdere og sørger for, at de er sikre, når de befinder sig på arbejdspladsen. Det er især vigtigt, hvis man de arbejder med manuelt arbejde og hvor der kan være voldsomme arbejdsskader, hvis sikkerheden svigter. Læs med her og få nogle gode ideer til hvordan du kan sørge for større sikkerhed på arbejdspladsen.

Kig på arbejdernes uniform

Det er først og fremmest vigtigt at kigge på arbejders uniform. Beskytter denne dem bedst muligt, imens de stadig er i stand til at lave deres arbejde? Det er vigtigt eventuelt at have en specialist inde, som kan vurdere sikkerheden af ens firma og arbejdsforhold – og det indebærer altså også arbejdernes uniform. Det kan være lidt svært at regne sådanne ting ud selv, hvis man ikke direkte har en uddannelse indenfor emnet. Det er blandt andet vigtigt at sørge for at arbejderne har nogle gode sikkerhedssko. Der kan nemt ryge et eller andet ned over foden eller tæerne kan stødes ind i noget. Og eftersom det er meget store materialer i arbejder med, så kan der altså hurtigt komme skader ud af det. Tænk samtidig på at købe nogle letvægts sikkerhedssko. På den måde er de ikke så tunge og irriterende for arbejderne at rende rundt med.

Få en vurdering af din virksomhed

Vi nævnte det kort i forrige afsnit, men det er vigtigt at gå i dybden med det; det er en meget god ide at få en professionel ud for at vurdere ens firma og ens sikkerhedsniveau på arbejdspladsen. På den måde kan man virkelig vide sig sikker på, at alting er som det skal være. Dette indebærer altså at hele virksomheden bliver tjekket efter i sømmene. Brandplaner skal udføres og arbejdsuniformen skal der være styr på. Selve arbejdernes hverdag bliver også kigget efter i sømmene. Og det kan eventuelt komme på tale at give arbejderne et kursus i sikkerhed. Så ved de præcis hvordan de skal forholde sig i hverdagen for at mindske ulykker. Men de har samtidig en viden om hvordan de skal håndtere det, hvis der skulle opstå en ulykke med en af dem eller der for eksempel opstår brand lige pludselig.

Sikkerhed er værd at investere i

Det er mange penge at skulle få en person ud til at tjekke firmaet efter. Og det kan være mange penge at skifte alle arbejdernes uniformer ud med noget nyt. Men det er også det værd. Som firmaejer er det vigtigt at man tager ansvar overfor arbejderne og man sikrer at det er de bedste arbejdsforhold overhovedet muligt. På den måde får man også en del mere respekt af sine arbejdere, fordi de kan mærke at deres sikkerhed betyder noget for dig.