Har du mistet din tüv-godkendelse, inden du skal til syn?

Når din bil skal sænkes, eller du har et ønske om det, så skal du have en TÜV godkendelse. Her er det fuldstændig samme procedure, hvad end du sænker bilen med fjedre, gevinderundervogn eller en undervogn til sportsbiler. Det er det udstyr du anvender til at sænke bilen med der skal være TÜV godkendt og skal følge bilen resten af dens dage. Når du skal til syn første gang efter at bilen er blevet sænket, skal du oplyse om dette, ligesom at du skal kunne fremvise din TÜV godkendelse. Har du mistet den? Så kan du finde den frem hos den forhandler hvor du har købt dine produkter til sænkning.

En TÜV-godkendelse dækker standarder for hele Europa

For alle biler der blandt andet bliver sænket, er det et lovkrav at der kun anvendes produkter til dette, som er TÜV godkendte. Her skal produkterne følge nogle helt klare standarder der er gældende i EU. Med produkter der er TÜV godkendte så er formålet at kunne opretholde den samme sikkerhed som inden din bil blev modificeret. Produkter med TÜV godkendelse er gældende for alle der er kørende på offentlige veje. Du skal til alle tider som udgangspunkt kunne fremvise din TÜV godkendelse hvis du bliver bedt om det, ligesom at det skal kunne fremvises når du oplyser i synshallen, at din bil er blevet modificeret.

Sørg for, at de produkter du anvender, er TÜV godkendte

Hvis du gerne vil have sænket din bil, så er det vigtigt at vælge de rette produkter til at udføre opgaven. Det gælder både hvis du selv ønsker at påsætte systemet, eller du skal have det udført hos en mekaniker. Det er lovpligtigt for forhandlere af sænkningsprodukter at oplyse om det kit der bliver solgt, er TÜV godkendt og du skal derfor aldrig købe produkter hvor det ikke står anført. Hvis ikke din sænkning af bilen er TÜV godkendt, så vil du ende med at få store problemer og i bund og grund ikke få tilladelse til at køre med din nye og modificerede bil på de danske og offentlige veje. Spørg eventuelt din forhandler til råds og hent din TÜV godkendelse så du altid har den lige ved hånden, såfremt du skulle blive stoppet og spurgt, eller til når du skal til syn og fremvise godkendelsen.