Aldersdiskrimination fjernes ikke kun med uddannelse

Dagpengedebatten raser med udsigten til, at en række danskere kommer til at miste retten til dagpenge efter nytår.

Svaret på problemerne har fra beskæftigelsesministeren med flere været mere uddannelse. Men uddannelse er ikke nødvendigvis løsningen for dygtige folk, der primært er uden for arbejdsmarkedet på grund af aldersdiskrimination. Det kunne fagforeningerne godt bygynde at tage alvorligt! Her skal der noget helt andet til, f.eks. et større fokus på kompetencer, end alder. Det hjælper ikke noget, at ordinere den samme medicin til ufaglærte på omkring de 60, der har sprunget det med uddannelse over, som veluddannede personer i viden- eller lederstillinger.

Og det hjælper slet ikke i en tid, hvor jobbene flytter til udlandet og politikerne – måske med rette – er med til at nedlægge stillinger i det offentlige.

One thought on “Aldersdiskrimination fjernes ikke kun med uddannelse
  1. Pingback: Fremtidens Erhvervsliv v/ Annette Rolsting | Akutjob – en acceptabel løsning?

Comments are closed.