Claus Meyer gør vel intet forkert i at udvise socialt ansvar

Samfundets, politikernes og myndighedernes manglende indsats for voldsofre har gjort mange vrede. I denne uge er denne vrede så af nogle blevet projektioneret over på Claus Meyer, der “tillader sig” at at udvise et socialt ansvar i forhold til at bringe voldsmændene på ret køl ved at tilbyde dem arbejde eller praktik efter udstået dom / prøveløsladelse.

Hvad skulle alternativet være? Og ønsker vi ikke at disse personer bliver resocialiseret, hvis det er muligt? Det ene behøver vel ikke udelukke det andet.

Problemet ligger et andet sted. Claus Meyers sociale ansvar betragtes som en belønning af voldsmanden. Men hvori ligger det forkerte i det? Er det ikke positivt, at vedkommende bidrager til samfundet og tjener sine egne penge – penge der kan gå til at betale ofret erstatning? Det er ikke Claus Meyers skyld, at voldsdømte dels bliver prøveløsladt efter få år, dels at politikerne ikke har prioriteret et ordentligt tilbud til ofrene i form af retshjælp, erstatning, psykologhjælp mv. Det eneste man kan fortænke ham i er, at lave et stykke arbejde, der bliver vist på TV. Det kan naturligvis virke krænkende på eventuelle ofre.