Ligestilling

Husk
Indlæg fra bloggen – oktober 2018 + om kønsopdelt arbejdsmarked

“https://finans.dk/debat/ECE10749543/der-er-ligestilling-i-danmark-hvis-folk-ellers-gerne-vil-goere-brug-af-den/?ctxref=ext

INNOTALK OM KØNSBALANCEN PÅ DET DANSKE ARBEJDSMARKED.

MANDAG DEN 1. OKTOBER, KL. 13.30–17.30 INKL. PAUSE OG NETVÆRK
SKUESPILHUSETS FOYER, SANKT ANNÆ PLADS 36, KØBENHAVN

Danmark tørster efter talent, men vi halter efter vores nordiske fæller og andre lande, når det gælder om at forløse kvinders potentiale på arbejdsmarkedet. Vi er især bagefter inden for forskning, innovation, entreprenørskab, IT og tekniske og naturvidenskabelige fag. Felter, som er afgørende for landets fremtidige konkurrencekraft.

Innovationsfonden har i partnerskab med konsulenthuset McKinsey stillet skarpt på den skæve kønsbalance, da den og diversitet generelt spiller en afgørende rolle for virksomheders og landes konkurrencekraft. Skævheden er særligt udtalt inden for forskning og entreprenørskab samt de såkaldte STEM-fag (science, technology, engineering and math), hvor kvinder er i markant mindretal. Kvinder er også underrepræsenteret som ansøgere og modtagere af midler i Innovationsfonden. Derfor sætter fonden og McKinsey i en fælles ny analyse fokus på, hvordan flere kvindelige talenter tiltrækkes, fastholdes og avancerer – særligt inden for de nævnte felter, men også med fokus på at udbrede løsningsmodeller til andre områder. Målet er ikke absolut kønsligevægt, men at sikre, at Danmark får den størst og bedst mulige talentmasse i spil.

Analysen præsenteres på Innotalken og udover de nævnte talere vil en række øvrige meningsdannere, beslutningstagere og erhvervsprofiler deltage med oplæg og i debat.

:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *