Hjemmearbejde – hvor svært kan det være?

Industrisamfundet er en saga blot, men beskæftigelseslovgivningen er ikke fulgt med ind i det 21. århundrede. I hvert fald sker det kun med ganske få skridt.

I 2011 vedtog man en national hjemmearbejdsdag. Det ser jeg som et skridt i den rigtige retning, for mange har jo rent faktisk en hjemmearbejdsplads. Og hver 3. lønmodtager har et job, der gør det muligt. Ligeledes viser en dansk undersøgelse fra 2008, at mange danskere elsker deres hjemmearbejdsplads. Måske fordi de så kan arbejde, når de er mest effektive og når det passer ind i hverdagen. Samtidig kan de slippe for myldretrafik, larm og afbrydelser.

Efter finanskrisen er billedet ifølge Randstad ændret en del, måske fordi folk er bange for at miste deres arbejde og tilhørsforhold til gode kolleger.

Det handler vel om at skabe optimale arbejdsbetingelser og fokusere på, hvilke resultater vi skaber i stedet for entydigt at bedømme lønmodtagere ud fra, hvor hvornår og hvor meget de arbejder. Uden at det dog skal føre til en forventning om, at folk er til rådighed 24 timer i døgnet.

One thought on “Hjemmearbejde – hvor svært kan det være?

Comments are closed.