Fagforeningen som modspiller

I weekenden var jeg til en social sammenkomst, hvor forskellige meninger om dette og hint blev luftet.

Ét af emnerne var folkeskolen og de udfordringer lærerne står overfor. Her bragte en engageret én af slagsen følgende på banen: hans skole havde invilliget i at betale for noget efteruddannelse, som han skulle gennemføre i sin fritid. Glad var han – lige indtil det kom fagforeningen for øre. Næ, nej, det kunne der ikke være tale om. Det må kun finde sted inden for normal arbejdstid, hvilket ikke kan lade sig gøre i den virkelige verden. Havde det i stedet for været ham selv, der betalte for det, så var det ikke noget problem.

Summa summarum. Én lærer mindre uden efteruddannelse, og en skole der skal hyre en lærer til at undervise i 1 fag, fordi de nuværende lærere ikke kan levere kvalificeret undervisning i det pågældende fag.