Ordnung muss sein – uanset hvad det koster

Foto: Shutterstock

Nå jeg følger med i beskæftigelses- og aktiveringsdebatten, herunder kommentarer til indlæg som  “afsoning og rettidighed”, så undrer det mig, at så mange ønsker at fastholde et bestemt system der er så uforholdsvist dyrt. Systemet kommer før end mennesket – uanset prisen. Arbejdsramte med deres på det tørre forholder sig slet ikke til, at vi pt. har et system, hvor vi f.eks. både betaler dagpenge og honorar til anden aktør for at ledige, der er blevet optaget på en uddannelse eller starter i arbejde om nogle måneder, ikke skal slippe for aktivering. Dvs. skatteyderne betaler dobbelt op, fordi ingen må få uden at yde.

Men hvad skal de aktiveres til, når de er blevet optaget på en uddannelse eller har fået job? Og hvad stiller man op med ordninger, der fastholder folk i arbejdsløshed eller tager modet fra dem?